Huhhui, ompas vierähtänyt pitkä aika viime postauksesta. Sorry, lupaan ettei tämä toistu ;)
Tämä viikonloppu meni kotipuolessa, aika kului siskon kanssa pörrätessä ja pääsinpä taas parturintuoliinkin ja sain uuden värin haipeniini. Tänään kokeiltin uutta tuttavavuutta ruokapuolella kun tehtiin haukipullia, isukki innostui asiasta niin että kävi ihan hankkimassa lihamyllyn... hihi! Note to self: paista jatkossa pullat pannulla ja tee taikinasta kiinteämpää. Nyt paistettiin pullat uunissa ja väriä ja makua jäimme kaipaamaan.
Aiemmassa postauksessani kehuskelin herrrkkurullaa, jota illanistujaisissa ensi kertaa maistelin. Nyt olen saanut herkkurullan ohjeen, joten laitan sen tähän. Tämä on aivan huipputarjottava illanistujaisiin, mukavaa vaihtelua piirakoille (joihin olen btw kyllästynyt),
HERRRRRKKURULLA
Pohja:
100 gr voita tai margariiniä
1,5 dl jauhoja
5 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 gr tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
0,5 dl majoa
1,5 dl juustoraastetta (esim. emmental)
palvikinkkua
metukkaa
sipulia
paprikaa
kesäkurpitsaa
aurinkokuivattua tomaattia
mausteita
Pinnalle:
n. 1 - 1,5 dl juustoraastetta
Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot ja sekoita sileäksi. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, ota pois ja jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja suola+leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla (leivinpaperi kannattaa rasvata ettei eväs tartu kiinni) vuoratulle pellille. Paista pohjaa uunissa n.15 - 20 min n.225 - 250 asteessa.
Kuullota kasvikset voissa niin että ne pehmenevät. Lisää kinkku, metukka, aurinkokuivattu tomaatti kuutioituna, tuorejuusto, majo, juustoraaste sekä mausteet.
Kun pohja on jäähtynyt, levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle. Ripota juustoraastepinnalle ja käytä uunissa niin, että juustoraaste sulaa.
Avot! Täydellinen illanistujaisherkku on valmis :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti