torstai 19. helmikuuta 2015

Kolmen tähden illallinen - minun ilta

Vihviuh! Kolmen ruokalajin emännöinistä selvitty hengissä ja kunnialla! Melko kivuttomasti meni emännöinti (lukuunottamatta kastikkeen juoksettumista), onneksi tein edeltävänä iltana suuren osan valmisteluista. Edeltävänä iltana keitin perunat ja tein "muussin" perunarullia varten. Jälkiruuat tein kokonaan valmiiksi torstaina, ne sai tehdäkin jotta ehtivät maustua. :) Lohen myös leikkelin ja maustoin valmiiksi. Perjantaille jäi alkuruoan teko, lohen ja perunarullien paisto sekä hollandaise kastikkeen teko. En kestä että edeltävän viikonlopun rehearsal dinnerillä hollandaise onnistui täy-del-li-ses-ti mutta nyt tosi paikan edessä, se vähän juoksettui... Harmi, sain siitä kuitenkin taiottua syöntikelpoista!

Illan menuuna meillä oli:

*Vuohenjuustobruschetta balsamico kastikkeella*

*Uunilohta parmesaanipekoniperunoilla sekä hollandaisekastikeella*

*Valkosuklaa-juustokakku malja*



Ja tässä reseptit:

Vuohenjuustobruchetta
Vuohenjuustopötkö
Maalaisleipää
Napoli salaattisekoitusta

Balsamico kastiketta

Paista leipäviipaleet voissa pannulla. Paista toisella pannulla vuohenjuusto viipaleet, huom. älä käytä rasvaa paistamisessa. Kokoa leivät, ja tadaaa näin helposti tämä maukas alkupala on syntynyt! Tämä oli kyllä superhyvää, täytyy ehdottomasti tehdä toistekin!


Parmesaaniperunapekonipaistos 
800 g puikulaperunaa
3 munankeltuaista
1 tl perunajauhoa
8 pekoniviipaletta
parmesaanijuustoa
suolaa
pippuria

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muussaa perunat ja sekoita joukkoon munankeltuaiset, perunajauhot, parmesaani, suola ja pippuri. Kääri perunaseos leivinpaperia hyväksi käyttäen n. 6 cm paksuiseksi rullaksi ja leikkaa kääröstä n. 5cm paksuja paloja. Voit tehdä kiekot myös suoraan stanssia hyväksi käyttäen. Kääri palat pekonilla ja paista kääröjä pannulla kummaltakin puolelta niin, että ne saavat vähän väriä. Sen jälkeen nosta kääröt uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Näistä tuli minulla vähän löysiä ja pekonit repeili! Ei mennyt siis ihan kuin Strömsöössä, mutta maku oli hyvä ja sehän on pääasia.

Hollandaise kastike
2 sipulia
1 tl valkopippuria
3 dl vettä
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl sitruunamehua
3 kpl keltuaista
250 gr voita

Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä, jolloin hera ehtii painua pohjaan ja voisula kirkastuu. Kuori ja silppua sipuli. Pane sipulisilppu, valkopippurit, persiljanvarret ja neste kattilaan. Keitä kunnes lientä on jäljellä noin desin verran. Siivilöi ja mausta liemi valkoviinietikalla tai sitruunasta puristetulla mehulla. Sekoita keltuaiset ja liemi. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä kattilassa tai poreilevassa kuumavesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on kuohkeaa ja kauniin vaalean keltaista. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää kirkastettu voi joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Tarjoa
hollandaisekastike haaleana.

Valkosuklaa-juustokakku malja
pkt Philadelphia tuorejuustoa
1 prk kuohukermaa
tomusokeria
suklaacookies keksejä
levy valkosuklaata

Vaahdota kerma ja sekoita notkistettu tuorejuusto kerman joukkoon. Lisää tomusokeria maun mukaan. Raasta n. puolet suklaalevystä ja lisää suklaaraaste joukkoon. Aloita kasaamaan maljat; pohjalle keksimurua (sekaan voit sulattaa voita), lusikoi päälle tuorejuustoseos. Koristele valkosuklaan paloilla ja keksimuruilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti