Aika yksitoikkoinen on ollut minun ruokavalio tämän alkuvuoden, lähinnä riisillä ja kanalla on menty, joista olen sitten kehitellyt eri versioita. Viikolla vähän kevyempää ja viikonloppuna sitten olen tehnyt vähän herkumpaa evästä. Riisi on siitä hyvä, että se ei turvota minulla massukkaa niin kuin pasta tekee,sen vuoksi sitä olen nyt suosinut.
Tekaisin viikonlopun kunniaksi vähän herkumman version kanasta ja riisistä, mukaan sain ujutettua kuohukermaa, smetanaa ja fetajuustoa. Olin ostanut ruokaan myös paprikaa ja sipulia mutta unohdin ne ihan kokonaan. :) Haha! Syödään kasviksia sitten ensi viikolla....
Kanariisivuoka NinaMajorin tapaan
800 gr kanan pihvejä
1 prk kuohukermaa (tai vaikka 2 purkkia, jos haluaa kermaisemman version)
1 prk smetanaa
1 prk chilifetajuustoa
8 dl vettä
Broilerimaustetta, suolaa
3 dl Ohrariisiä (voi toki käyttää tavanriisiäkin, meillä sattui tätä olemaan kaapissa)
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Nakkaa riisit lasagnevuoan pohjalle ja lisää maustetut kanapihvit riisien päälle. Sekoita mitta-astiassa vesi, kerma ja smetana, sekoita mausteita nesteiden joukkoon. Lisää fetajuustot sekä nesteseos vuokaan ja paista n. 45 minuuttia.
Nam, tämä oli kyllä herkkua! Fetajuustoa olisi voinut olla toinenkin paketti, se suli ihanasti uunissa.
Hei! Kiva kun kyselit siitä La Mercé -juhlasta blogissani! :D Kuten siellä jo vastailinkin, että tuollaisia samantyylisiä "piruja", lohikäärmeitä ja muita tultasyökseviä hirviöitä (isoja sädetikkuja heh) käytetään siellä monessa juhlassa. Onhan se aika vauhdikasta menoa, mutta aika vaikea on päästä ihan lähelle katsomaan ihmismassan takia. Mitä lähempänä, sen hurjempaa. Mutta ehdottomasti kannattaa mennä katsomaan! Katso tämä postaus, siinä on niitä hirviöitä hihi! Ja hyvää matkaa!
VastaaPoista: http://matkantekijana.blogspot.fi/2015/02/piru-irti.html