sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kermainen pasta carbonara

Viikonlopun vietin kotikaupungissa siskoni luona, menipä taas aika huvassa. Ohjelmassa oli uuden kahvilan testausta, kampaamokäyntiä, viinin maistelua ja herkuttelua. Kaikkea kivoja tyttöjen juttuja siis!
Perjantaina siskoni oli järjestellyt meille valmiiksi tex mex salaatin, joka on kuulemma heillä perjantai-traditio. Pakko tehdä joskus itsekin!! Oli kyllä todella hyvää ja ihan kohtuu terveellistäkin :) Salaatin lehtien lisäksi salaatissa oli avokadoa, tomaattia, punasipulia, fajitas-maustettua kanaa ja minulle uutta tuttavuutta texmex juustoa. Ihanaa oli!!

Lauantaina meidän piti pitää intialainen ilta, mutta päivän mittaan alkoihin tehdä enemmän italialaista ruokaa, joten päädyimme  tekemään pasta carbonaraa, joka on erityisesti minun siskoni suosikkia! Hän tilaa tätä usein ulkomailla ollessaan ravintolassakin. Tällä kertaa tehtiin carbonara ihan "omasta päästä" ja täytyy sanoa kyllä, ettei ole koskaan onnistunut näin hyvin! Kuvaa minulla valitettavasti ei ole, kun oli niin kiire taas kerran syömään ettei kuvaa ehtinyt ottaa. Kunnon bloggaaja täällä. :)

Kermainen pasta carbonara ala avec Nina Major 

2 pakettia pekonia
sipulia reilusti (laitettiin 1,5 punasipulia)
4 dl kermaa
valkosipulia
parmesaania (raastoimme puolikkaan parmesaani kolmion, kannattaa satsata hyvään parmesaaniin!!)
suolaa, pippuria
Barilla spagettia

Ja näin se tehtiin: kuulota pieneksi silputut punasipulit voissa ja kaada sipulit lautaselle odottelemaan. Paista pieneksi leikatut pekonit pannulla sopivan kypsiksi ja lisää sipulit joukkoon. Lisää kerma ja hauduta miedolla lämmöllä. Laita pastat kiehumaan, kannattaa ehdottomasti käyttää laadukasta pastaa (esim. barilla). Kun pasta kuplii hieman ja alkaa keittyä kasaan, lisää joukkoon parmesaanit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kannattaa maustaa kastike hyvin! 
Kun pasta on al dente, sekoita pasta ja kastike keskenään ja laita tarjolle isoon kulhoon. Tarjoile parmesaaniraasteen kera. Naminami! Tuli kyllä maukasta tästä eväksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti