lauantai 6. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen thairuokakokeiluni

Thaimaan matkakuumeen pauloissa innostuin tekemään ensimmäisen thairuokakokeiluni. Tarkoituksenani oli tehdä panang nya, joka on pähkinäistä naudanlihacurrya. No, ruokakaupassa tuli sitten mutkia matkaan kun en löytänyt nautaa, jota voisin käyttää eikä panang tanhaakaan löytynyt. Tein sitten oman version punaisesta currysta ja possusta ja pidin ruoasta todella paljon! Täytyy useamminkin ehdottomasti tehdä, voisin kokeilla vaikkapa jotain perinteistä keittoa tai jotain nuudeleita.
Puolialaston kokki -blogista löytyy thairuokareseptejä vaikka millä mitalla, joten sieltä kannattaa kurkistaa jos jotain mielenkiitoista löytyisi. Tässä kuitenkin minun muunnos resepti :)

Curryporsasta thaimaan tyyliin
350gr porsaan lihaa (ostin itse pihvejä joista leikkasin pitkiä suikaleita)
n. 3 rkl punaista curry tahnaa
1 prk kookosmaitoa
pähkinöitä
riisiä

Ota liha tuntia ennen huoneenlämpöön ja suikaloi liha. Laita kookosmaito kasariin kiehumaan ja lisää currytahna. Kun seos on kiehahtanut, niin lisää liha. Lihaa kypsyttelin noin vartin ja hieman ennen kuin ruoka oli valmistumassa lisäsin pähkinät joukkoon.
Namia!
Sorry taas huonosta kuvasta, kiitos Lumian.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti