Viime aikoina useissa blogeissa on kokattu shakshukaa. Ajattelin, että se olisi terveellinen arkiruokavaihtoehto minullekin, niinpä kaupassa pyöriessäni päätin tällä viikolla tehdä shakshukaa. Mitään tarkkaa havaintoa minulla ei reseptistä ollut, niinpä päätin pyöräyttää oman versioni ja herkullistahan siitä tuli! Tätä täytyy tehdä toistekin!
Shakshuka
400 gr kanaa
3 paprikaa
pari kevätsipulia
puolikas tuubi mutti tomaattipyrettä
4 kananmunaa
valkopippuria, paprikajauhetta, chilimaustetta, suolaa ja currya
Aloitin maustamalla ja paistamalla kanan fileesuikaleet. Siirsin kypsät kanat lautaselle ja paistoin viipaloidut paprikat sekä sipulit pehmeiksi. Maustoin paprikat valkopippurilla, suolalla ja chilillä. Lisäsin tomaattipyrettä ja vettä noin 3 desiä ja annoin seoksen porista miedolla lämmöllä vielä hetken. Sitten tein seokseen neljä pientä koloa ja lisäsin niihin kananmunat, joiden annoin hyytyä miedolla lämmöllä.
Keitin kaveriksi hieman ohrariisiä, niin sain vähän ruokaisamman ruuasta, mutta toki tämän voi syödä ihan näinkin. Namskista!
Sorry huonolaatuisesta kuvasta, taas kännykuva ja tuolla Lumialla tulee niin huonot kuvat että huhhuh.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti