Minulla ei ole ollut mitään suosikki-lasagne reseptiä, jota aina tekisin vaan pikemminkin olen aina joka kerta pyrkinyt tekemään hieman erilaisen lasagnen ja pyrkinyt löytämään oman suosikki reseptin. No tähän mennessä vielä ei ole ihan suosikki-peruslasagnea löytynyt mutta tänään lasagne verstaassani päästiin melko lähelle. Omppukin tykkäsi <3
Se millaisia ruokia lapsuudessa on syönyt vaikuttaa varmasti paljon siihen millaisesta ruuista tykkää sitten aikuisena. Äitini ei koskaan tehnyt lasagneen tomaattikastiketta, hän teki sen sijaan ihan perusjauhelihakastikkeen. Siitä lasagnesta opin pitämään ja tomaattikastike lasagnessa on tuntunut aina vähän vieraalta. Kuitenkin olen aina jonkin sortin tomaattikastikkeen lasagneeni pyrkinyt tekemään. Ainakaan sitä ei saa olla paljon, valkokastikkeen tulee näytellä pääosaa :)
Lasagne on yksi kaikkien aikojen lempiruoistani ja pari muuta versiota minulla on ässänä hihassa, joita teen silloin kun haluan tehdä jotain hyvää ruokaa joka onnistuu varmasti. Toinen on kanapestolasagne ja toinen vuohenjuustojauheliha lasagne
Herkkulasagne
400 gr nautasikajauhelihaa
1 punasipuli
1 prk Mutti tomaattimurskaa
50 gr voita
5 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 parmesaanijuustokolmio raastettuna
12 lasagnelevyä
Silppua sipuli ja ruskista se kevyesti öljyssä. Siirrä sipulit lautaselle ja ruskista jauheliha. Kun jauheliha on ruskistunut lisää joukkoon punasipuli ja tomaattimurska. Mausta (suola, pippuri, timjami).
Anna jauhelihakastikkeen porista miedolla lämmöllä ja tee sillä välin valkokastike. Kasaa lasagne niin, että laita ensin jauhelihakastike, sitten valkokastiketta ja lopuksi hieman parmesaania. Säästä pinnalle vähän reilummin juustoa, niin lasagnelle saa ihanan kuorrutteen.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin lasagnessa parmesaania ja kyllä toimii :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti