sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hyvä ja helppo lihapata

Katsoin viikolla telkusta Meidän safkaa -ohjelmaa, jossa tehtiin lihapataa, joka oli saanut paljon kehuja! Ajattelin, että pitääpä testata viikonloppuna. Ohje oli vieläpä helppo eikä siihen tarvittu kovinkaan paljon aineksia. Ollaan Ompun kanssa tehty aika harvoin lihakastikkeita tai -patoja, joten tämä on hyvä lisä meidän arkiruokavalikoimiin. Täytyy vielä kehaista, että tämä oli superHYVÄÄ ja niin helppo tehdä, että ei voi epäonnistua. Äippä: kannattaa kokeilla ja kommentoi sitten tänne miten onnistui :)

Ainut vastoinkäyminen tapahtui Prismassa lihaosastolla... Mikä se on kun joka liha on valmiiksi marinoitua?? Kuka niitä haluaa?? Oikeasti, marinoimatonta kassler tai paistilihaa ei löytynyt. Ostin sitten kassler pihvejä 480 gr ja suikaloin ne kastikkeeseen. Liha oli kyllä hyvää - ei ollut sitkeää eikä kitkumukkeita.

Ohje tulee tässä, By Hanna ja Alexander Gullichsen
450 gr possua, kassleria tai paistia
1 sipuli
30 gr voita
suolaa, mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
soijakastiketta
1 rkl dijon sinappia
1 dl kuohukermaa

Suikaloi liha ja pilko sipuli. Kuumenna paksupohjainen pata tai kattila todella kuumaksija lisää voi pohjalle.
Anna ruskistua, kunnes alkaa tuoksua  pähkinältä. Viskaa sekaan kevyesti suolatut ja pippuroidut lihat ja ruskista ne. Anna suikaleiden tiristä hetki paikoillaan ennen kuin alat sekoitella - näin ne ehtii  ruskistua ja lihasnesteet pysyvät lihassa.
Lisää sipuli ja vähennä lämpöä. Kun sipuli on kuullottunut lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoita pari minsaa.
Kaada mukillinen kuumaa vettä joukkoon ja sekoita kunnes keitos kiehahtaa. Lisää soija ja mustapippuria sekä suolaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen vajaa tunti. Jos kastike sakenee liikaa, niin lisää joukkoon vähän vettä.

Kun pata on muhinut lisää dijon sinappi ja kerma. Sekoita ja kiehuta viitisen minuuttia.

Nautiskele pata pottumuussin kanssa.

Helppoa ja hyvää perusruokaa


2 kommenttia:

  1. Hih, oma huomio jälkikäteen: ei paljon kasviksia näy lautasella. ;)

    VastaaPoista
  2. tuotapas täytyy kokeilla

    VastaaPoista