Ainut vastoinkäyminen tapahtui Prismassa lihaosastolla... Mikä se on kun joka liha on valmiiksi marinoitua?? Kuka niitä haluaa?? Oikeasti, marinoimatonta kassler tai paistilihaa ei löytynyt. Ostin sitten kassler pihvejä 480 gr ja suikaloin ne kastikkeeseen. Liha oli kyllä hyvää - ei ollut sitkeää eikä kitkumukkeita.
Ohje tulee tässä, By Hanna ja Alexander Gullichsen
450 gr possua, kassleria tai paistia
1 sipuli
30 gr voita
suolaa, mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
soijakastiketta
1 rkl dijon sinappia
1 dl kuohukermaa
Suikaloi liha ja pilko sipuli. Kuumenna paksupohjainen pata tai kattila todella kuumaksija lisää voi pohjalle.
Anna ruskistua, kunnes alkaa tuoksua pähkinältä. Viskaa sekaan kevyesti suolatut ja pippuroidut lihat ja ruskista ne. Anna suikaleiden tiristä hetki paikoillaan ennen kuin alat sekoitella - näin ne ehtii ruskistua ja lihasnesteet pysyvät lihassa.
Lisää sipuli ja vähennä lämpöä. Kun sipuli on kuullottunut lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoita pari minsaa.
Kaada mukillinen kuumaa vettä joukkoon ja sekoita kunnes keitos kiehahtaa. Lisää soija ja mustapippuria sekä suolaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen vajaa tunti. Jos kastike sakenee liikaa, niin lisää joukkoon vähän vettä.
Kun pata on muhinut lisää dijon sinappi ja kerma. Sekoita ja kiehuta viitisen minuuttia.
Hih, oma huomio jälkikäteen: ei paljon kasviksia näy lautasella. ;)
VastaaPoistatuotapas täytyy kokeilla
VastaaPoista