Lauantaina teimme Ompun kanssa Canneloneja, söin niitä Los Christianosin italialaisessa ravintolassa ja näitä on tehnyt mieli siitä asti... Tässä siis resepti, huom. tomaattikastiketta kannattaa tehdä vähän enemmän, ehkäpä 800 gr tomaattimurskaa olisi sopiva määrä. Lisäksi kannattaisi pitää ruokaa uunissa vähän pidempään, 40 min. olisi sopiva. Juustoraastetta laitan ensi kerralla enemmän!
Mutta muutoin, olivat kyllä hyviä ja Omppukin tykkäsi.
Jauheliha cannelonit
1 pkt (250 g) cannelloneja
1 pkt (400 g) nauta-sika jauhelihaa
1 pkt (180 g) ruohosipuli tuorejuustoa (huom. sulatejuustokin kävisi hyvin!)
1-2 (150 g) sipuli
2-3 (250 g) porkkanaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1/2 ps Rainbow mozzarella juustoraastetta
Kastike
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa (15 %)
mausteita maun mukaan
Pinnalle
1/2 ps Rainbow mozzarella juustoraastetta
Hienonna sipulija raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita hetki paistinpannussa öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanaraaste, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä hetki ja lisää joukkoon juustoraaste.
Voitele uunivuoka öljyllä. Täytä cannelloniputket jauhelihatäytteellä ja asettele riviin vuoan pohjalle. Huom. Älä asettele canneloneja päällekkäin.
Sekoita tomaattimurska ja ruokakerma keskenään ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kaada tomaattikastike cannellonien pinnalle. Levitä kastike tasaisesti niin, että sitä menee myös pastaputkien väleihin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa cannellonit vihreän salaatin kanssa.
Canneloniputkien täyttäminen meni yllättävän näppärästi! Nostelin täytteet putkiin t-lusikan avulla.
Namskista
VastaaPoistaNamskista oli, suosittelen kokeilemaan ;)
VastaaPoista