maanantai 1. joulukuuta 2014

Tapas leipäset

Usein, kun pidän illan istujaisia, niin tarjoilen tällaisia tapas leipäsiä. Ne on helppo ja nopea tehdä ja ne onnistuvat varmasti. Teen näitä eri täytteillä, mutta yksi joka on ja pysyy on tonnikalaleipänen. Olen suuri Espanja-fani, joten olen saanut innoituksen leipäsiin Espanjan matkoilta. Toki perinteiset espanjalaiset tapakset ovat ehkä hieman simppelimpiä, mutta nämä ovat tällaiset avecNinaMajor -versiot. Tällä kertaa tein kolmea eri leipästä, kaikissa käytin kaupan esipaistettua patonkia.

Tonnikala tapasleipänen
purkki tonnikalaa öljyssä
puoli purkkia smetanaa
mausteita maun mukaan

Tomaatti tapasleipänen
tomaattiviipaleita
punasipuliviipaleita
juustoraastetta
mausteita maun mukaan

Kinkku tapasleipänen
kinkkua pilkottuna
tuorejuustoa (itse käytin ruohosipulia)
punasipulia
mausteita maun mukaan

Viipaloi kaupan esipaistettu patonki ja levitä kunkin täytteen mukaiset sörsselit leivälle. Lämmitä 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti